Sittande middag 

3 rätters meny kostar från 695kr per person
2 rätter kostar det från 595 kr per person

Priser inkl moms

Lavalhallens festvåningsmeny, minimum antal 10 pers, 4 arbetsdagar innan

Kombinera din egen 3-rätters meny för hela sällskapet – Obs! Samma meny gäller hela sällskapet!

Meddela oss eventuella allergier och specialkost så kommer vi komponera en härlig meny även för dessa personer.

När ni har valt er meny hjälper vi gärna till att ta fram goda drycker till er meny.

Med reservation för ändringar i meny efter säsong och priser över årsskiften samt vid stora höjningar pga världsläget. 

Förrätter

Kött

CHARKTALLRIK
Salami, bresaola, lufttorkad skinka, buffel mozzarella, bakad cocktailtomat, balsamico, olivolja, flingsalt & levainbröd

COGNASGRAVAD OXFILÉ 
Tunnskivad gravad oxfilé med kantarellcremé & västerbottenostchips

VÄSTERBOTTEN PAJ (KÖTT) 
med rökt renstek samt crèmefraiche & rucola
 
RÖKT ANKBRÖST
med äpple samt en örtsallad med fikon

Fisk

HUMMERSOPPA
med rostad jordärtskocka serverad med vitlöksbröd toppad med Västerbottenost
 
SKAGENRÖRA
gjord på hand skalade räkor toppad med sikrom på rågbröd
 
LAXCARPACCIO  

med hyvlad parmesan, rostade frön och rucola
 
VÄSTERBOTTENPAJ (FISK) 
toppad med löjrom, crèmefraiche, citron och rödlök

Vegetariskt

ASIATISK TOFUSALLAD
med mango & avokado

MOZZARELLA CAPRESE
Serveras med bakade cocktailtomater & grissini
 

Veganskt

SVAMP TOAST 
på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter
 
MOROT-, APELSIN- & INGEFÄRSSOPPA  
med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm

Varmrätter

Kött & Kyckling

MAJSKYCKLING
Serveras med krämig palsternackspuré & ljus timjanssky
 
HELSTEKT FLÄSKFILÉ  
med portvinsstuvade champinjoner samt potatisgratäng

KLASSIKS WALLENBERGARE 
med potatismos serveras med ärtor, skirat smör och rårörda lingon
 
HELSTEKT OXFILÉ  
med rostad vitlökssås samt potatiskaka

Fisk

RÄKÖVERBAKAD LAX 
med hummersås samt potatismos

HALSTRAD RÖDING
Med smörgräddsås samt dillkokt potatis 

Vegetariskt

RÖDBETSBIFFAR
med kapris emulsion & bönragu

BAKAD MARINERAD BLOMKÅL 
med oumph samt tomat & hasselnötsvinegrette

CANNELLONI MED SVAMPFYLLNING
Smaksatt med tryffel serveras med säsongens gröna & hyvlad parmesan
 

Veganskt

GRÖNSAKSSPETT  
med serverad med tomat-  & basilikasås halv samt en halv bakad potatis
 
VEGANSK ”WELLINGTON”      
Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky
 
*marockansk kryddblandning med chili, ej stark mer kryddig smak

Dessert

CHOKLADTÅRTA
med säsongens frukt/bär samt vaniljgrädde
 
CITRUS CHEESECAKE 
med rårörda bär
 
CHOKLADTERRINNE
med pärongelé och vaniljvisp
 
ÄPPELDESSERT 
med kardemummasmulor och calvadoscreme
 
VANILJPANNACOTTA
med säsongens bär samt mandelflarn


 

Veganskt

VEGANSK CHOKLADBAKELSE  
med vispad grädde och säsongens bär
 
VEGANSK VANILJPANNACOTTA
med säsongens bär samt Majsans hemma gjorda veganska mandelflarn