Sittande middag
Lavalhallens festvåningsmeny, minimum antal 10 pers, 4 arbetsdagar innan
Kombinera din egen 3-rätters meny för hela sällskapet – Obs! Samma meny gäller hela sällskapet!
Meddela oss eventuella allergier och specialkost så kommer vi komponera en härlig meny även för dessa personer.
När ni har valt er meny hjälper vi gärna till att ta fram goda drycker till er meny.
Med reservation för ändringar i meny efter säsong och priser över årsskiften samt vid stora höjningar pga världsläget.
Menyer från 695kr
Förrätter
Kött
CHARKTALLRIK
Salami, bresaola, lufttorkad skinka, buffel mozzarella, bakad cocktailtomat, balsamico, olivolja, flingsalt & levainbröd
COGNASGRAVAD OXFILÉ
Tunnskivad gravad oxfilé med kantarellcremé & västerbottenostchips
VÄSTERBOTTEN PAJ (KÖTT)
med rökt renstek samt crèmefraiche & rucola
RÖKT ANKBRÖST
med äpple samt en örtsallad med fikon
Fisk
HUMMERSOPPA
med rostad jordärtskocka serverad med vitlöksbröd toppad med Västerbottenost
SKAGENRÖRA
gjord på hand skalade räkor toppad med sikrom på rågbröd
LAXCARPACCIO
med hyvlad parmesan, rostade frön och rucola
VÄSTERBOTTENPAJ (FISK)
toppad med löjrom, crèmefraiche, citron och rödlök
Vegetariskt
ASIATISK TOFUSALLAD
med mango & avokado
MOZZARELLA CAPRESE
Serveras med bakade cocktailtomater & grissini
Veganskt
SVAMP TOAST
på säsongens godaste svampar med confiterad jordärtskockspuré, friterad lök och rostade hasselnötter
MOROT-, APELSIN- & INGEFÄRSSOPPA
med sojabönor, picklad rättika, tofu och korianderkräm
Varmrätter
Kött & Kyckling
MAJSKYCKLING
Serveras med krämig palsternackspuré & ljus timjanssky
HELSTEKT FLÄSKFILÉ
med portvinsstuvade champinjoner samt potatisgratäng
KLASSIKS WALLENBERGARE
med potatismos serveras med ärtor, skirat smör och rårörda lingon
HELSTEKT OXFILÉ
med rostad vitlökssås samt potatiskaka
Fisk
RÄKÖVERBAKAD LAX
med hummersås samt potatismos
HALSTRAD RÖDING
Med smörgräddsås samt dillkokt potatis
Vegetariskt
RÖDBETSBIFFAR
med kapris emulsion & bönragu
BAKAD MARINERAD BLOMKÅL
med oumph samt tomat & hasselnötsvinegrette
CANNELLONI MED SVAMPFYLLNING
Smaksatt med tryffel serveras med säsongens gröna & hyvlad parmesan
Veganskt
GRÖNSAKSSPETT
med serverad med tomat- & basilikasås halv samt en halv bakad potatis
VEGANSK ”WELLINGTON”
Filodegsinbakad portabello med Belugalinser, rödbeta, lök serverad med timjan & vitlöksrostad färskpotatis samt en portvinssky
*marockansk kryddblandning med chili, ej stark mer kryddig smak
Dessert
CHOKLADTÅRTA
med säsongens frukt/bär samt vaniljgrädde
CITRUS CHEESECAKE
med rårörda bär
CHOKLADTERRINNE
med pärongelé och vaniljvisp
ÄPPELDESSERT
med kardemummasmulor och calvadoscreme
VANILJPANNACOTTA
med säsongens bär samt mandelflarn
Veganskt
VEGANSK CHOKLADBAKELSE
med vispad grädde och säsongens bär
VEGANSK VANILJPANNACOTTA
med säsongens bär samt Majsans hemma gjorda veganska mandelflarn